Auto verzekeren zonder rijbewijs

Waarom zou je een auto willen verzekeren als je geen rijbewijs hebt? Toch is dit soms het geval. Ook als u niet in het bezit bent van een geldig rijbewijs, kan u een auto laten verzekeren. Dit is niet zo’n verstandige beslissing maar wettelijk gezien is dit mogelijk. De volgende vraag is of de schade vergoed wordt?

Geen rijbewijs, wel een autoverzekering

Auto verzekeren zonder rijbewijs

Sommige verzekeraars bieden de mogelijkheid om een verzekering af te sluiten ook al hebt u geen rijbewijs. Het probleem is vaak dat de verzekeraar graag weet wie er in uw auto rijdt. Dit is cruciale informatie voor de verzekeraar waardoor velen afhaken. In volgende situaties is het mogelijk om een auto te verzekeren zonder te beschikken over een rijbewijs:

  • U hebt uw rijbewijs nog niet gehaald.
  • Uw rijbewijs is pas verlopen.
  • De politie heeft uw rijbewijs ingevorderd.

Hoge premie en een beperkte vergoeding

Het nadeel van een auto verzekeren zonder rijbewijs is natuurlijk een hoge premie die u moet betalen omdat de verzekeraar niet weet wie er in de auto rijdt. U kan enkel een schadevergoeding krijgen als er schade is toegebracht aan de auto zonder dat u erin reed. Dit kan bijvoorbeeld schade zijn door een felle hagelbui of vandalisme. Let goed op dat deze schade mee verzekerd is in uw autoverzekering. Als u zonder rijbewijs rijdt en u veroorzaakt schade, dan komt de verzekeraar niet tussen beide.

Schade bij verlopen rijbewijs, wat nu?

U loopt schade op maar uw rijbewijs is verlopen? Dan zal de verzekeraar toegebrachte schade niet verzekeren. Let dus goed op wanneer je rijbewijs verloopt. Daarnaast riskeert u ook een boete of een waarschuwing van de politie voor een verlopen rijbewijs.

Vergelijk en sluit gelijk af!