Minder auto's gestolen

In de eerste helft van 2015 zijn er minder auto’s gestolen.

Er werden 15% minder auto’s jonger dan 4 jaar en in totaal 6% minder auto’s gestolen.

Dit blijkt uit de jongste cijfers van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit.

Er is een duidelijke verschuiving zichtbaar naar iets oudere auto’s, met name auto’s in de leeftijd 4 tm 7 jaar zag in plaats van een afname een scherpe toename in het aantal diefstallen. Er werden in deze categorie maar liefst 18% meer auto’s gestolen.

Dit heeft volgens de stichting met name te maken door de sterk verbeterde beveiliging op de jongste generatie auto’s waardoor diefstal een stuk moeilijker wordt.

De kans dat je auto na een diefstal wordt teruggevonden is sterk afgenomen, 35% van de gestolen auto’s terugbezorgd bij de rechtmatige eigenaar. Dit was 10 jaar geleden nog 60%.

Veel gestolen auto’s verdwijnen na diefstal over de grens en worden, voorzien van nieuw kenteken en papieren snel van de hand gedaan. Veel auto’s verdwijnen nog steeds naar het Oostblok.

De Volkswagen Golf is nog steeds de meest gestolen auto, de Volkswagen Polo en BMW 3 serie bekleden de 2de en 3de plaats in het lijstje.

Met deze cijfers is het nog steeds fijn om te weten dat je met bijvoorbeeld een All Risk autoverzekering gedekt bent tegen de schade door diefstal.

Vergelijk en sluit gelijk af!