Autoverzekering beëindigen

Je autoverzekering beëindigen kan je sinds 1 maart 2010 maandelijks doen in plaats van per kalenderjaar. Deze nieuwe wet voorkomt dat je bij een negatieve ervaring met je verzekeraar gedwongen wordt om de termijn uit te doen. Sommige verzekeraars spelen het nog scherper, bij hen kan je de autoverzekering beëindigen op een dagelijkse basis. Vanzelfsprekend is het niet de bedoeling om tussentijds je autoverzekering te beëindigen, maar soms heb je geen andere keuze. Hierbij kan je denken aan een negatief contact met je verzekeraar, maar ook aan praktischer redenen zoals het verlies van je auto. In dat geval is je autoverzekering beëindigen een vanzelfsprekendheid.

Waarom je autoverzekering beëindigen?

Zoals gesteld zijn er twee redenen om snel je autoverzekering te beëindigen. Een eerste reden is het wegvallen van je auto. Dit kan gebeuren door een ongeval of omdat je beslist de auto te verkopen. Misschien heb je de auto niet meer nodig of je krijgt een auto van je werkgever. Je autoverzekering beëindigen kan in dit geval altijd onmiddellijk. Geen enkele verzekeraar kan je dwingen een autoverzekering aan te houden zonder auto. Wanneer je een nieuwe auto koopt, moet je natuurlijk wel terug een autoverzekering afsluiten.

Je kunt ook je autoverzekering beëindigen omdat je niet tevreden bent van je huidige verzekeraar. Hier kunnen meerdere oorzaken aan de basis liggen. Een slecht contact, een service die niet voldoet aan je verwachtingen, te lange wachttijden bij de uitbetaling, enzovoort. In dat geval wil je wellicht een nieuwe verzekeraar en zul je dus je autoverzekering beëindigen. Zorg ervoor dat je voldoende informatie zoekt voor je effectief overstapt. Zo ben je er zeker van dat je bij de nieuwe verzekeraar niet op dezelfde problemen botst. De meeste verzekeraars bieden een overstapservice aan waarbij zij de opzegbrief voor je opstellen, versturen en de volledige overstap regelen.

Vergelijk en sluit gelijk af!