Dit is kort gezegd de korting die je opbouwt in de tijd dat je een auto verzekerd hebt en geen schade claimt (die jouw schuld zijn) claimt bij je verzekeraar.
Hoe langer je geen schades claimt, hoe hoger je No Claim korting wordt en hoe minder je premie je dus betaalt

Hoe hoog is de korting?

Deze verschilt behoorlijk van verzekeraar tot verzekeraar, het maximale kortingspercentage ligt echter over het algemeen rond de 80%.

Wanneer vervalt mijn No claim korting?

Als jij schuldig bent aan de schade en je claimt deze ook bij je verzekeraar dan ga je een trede terug op de Bonus/Malus ladder, je korting daalt en je premie gaat omhoog.
Het is in theorie zelfs mogelijk om negatieve schadevrije jaren te hebben, in dat geval krijg je dus geen korting meer maar zelfs een opslag op de premie (de Malus)
Het claimen van schade waaraan jij geen schuld hebt is zonder gevolgen voor je No Claim

Schade niet claimen?

Het kan in sommige gevallen, als je bovenstaande weet, best aan te raden zijn om een schade niet te gaan claimen bij je verzekeraar. Het kan zomaar zijn dat je schadebedrag veel lager is dan de impact die de claim heeft op je premie. Als het geval zich voordoet loont het de moeite om even stil te staan en te rekenen wat de verhouding is tussen het schadebedrag en de jaarlijkse impact (en voor hoeveel jaren) op je No Claimkorting.

Je kan de impact op je No Claim verzekeren met een aanvullende verzekering, de zogenaamde No Claim beschermer.

Vergelijk en sluit gelijk af!