Veelgestelde vragen

Nieuws – Achtergronden en veelgestelde vragen

Wat is WA beperkt Casco? Wat is No Claimbescherming? Lees antwoord op de meest gestelde vragen.

Noodzaak afsluiten van een autoverzekering:

Een autoverzekering is voor velen een noodzakelijk kwaad, het is immers verplicht om een autoverzekering af te sluiten voordat je met je auto de weg opgaat. Sterker nog, zodra de auto enkel stilstaat op de openbare weg is een autoverzekering ook verplicht. (Deze verplichting beperkt zich overigens niet tot Nederland, in de hele EU is het zo dat uw voertuig verzekerd dient te zijn.)

Een autoverzekering kent echter ook een groot voordeel: je bent verzekerd in geval van schade door ongevallen of andere oorzaken. Je moet er immers niet aan denken dat je een ongeval krijgt en vervolgens zelf voor alle schade moet opdraaien!

Soorten autoverzekering:

Er zijn grofweg 3 soorten autoverzekeringen te onderscheiden, de minimaal verplichte WA (ook wel kale WA genoemd), de WA beperkte Casco (ook wel WA plus genoemd) en de Volledig Casco die beter bekend staat als All Risk. Wij zetten uiteen wat de verschillen zijn tussen deze verschillende autoverzekeringen.

Aanvullende verzekeringen:

Je hebt naast je basis autoverzekering bij de meeste verzekeraars ook nog keuze uit een aantal aanvullende verzekeringen, wat houden die verzekeringen eigenlijk precies in?

Vergelijk en sluit gelijk af!